Om oss

Hösten 2012 åkte Bengt-Åce och jag till Tyskland för att se DTM finalen. Bengt-Åce hade fått Svenska Bilsportförbundets resestipendium och jag fick möjligheten att åka med honom.

I Tyskland fick vi tid att prata om saker som vi inte så ofta pratade om hemma.

Idén om att skapa Sveriges största databas för racingresultat växte fram och vi gjorde de första skisserna.

 

Kooperativet Arbetsmyran

När vi kom hem satte projektet ordentlig fart. Vi startade sociala företaget Kooperativet Arbetsmyran och fyra långtidsarbetslösa tjejer hjälpte oss att fylla på siten med resultat.

 

Lanseringen av svenskracing.se

I juni 2013 lanserade vi svenskracing.se på Velodromloppet i Karlskoga. Succén var ett faktum! Både kända och okända förare imponerades av vårt arbete.

 

Anmälningssystem

Under hösten 2013 började vi att arbeta med utvecklingen av ett anmälningssystem för racing. Vi hade ett primitivt system igång för Racing NM i Norge men det var gammalt och dåligt. Det var tid att utveckla ett nytt.

Vi var med på ett av Racesams möten och fick presentera oss och vår lösning. Vi fick mycket positiv respons vilket bidrog till att vi startade upp arbetet med att bygga ett helt nytt anmälningssystem från grunden. Vi fortsatte, något felaktigt, att använda namnet Timing System. Den 15:e mars öppnade anmälan för säsongen 2014.

Under vintern 2014-2015 gjordes en större uppdatering av anmälningssystemet. Det fick nytt utséende, enklare anmälan och smartare lösningar. Dessutom finns nu stöd för kortbetalningar. Den 15 mars öppnade vi anmälan för 2015.

Anmälningssystemet har två delar, Entré och Admin. Entré är förarens entré till tävlingen där anmälan sker. Admin är arrangörens verktyg där all administration för tävlingen sköts om man så önskar.

Anmälningssystemet är hela tiden under utveckling och nya funktioner läggs till varje vecka.

 

Eventsupport

Januari 2014 startade vi Eventsupport Sweden AB. Företaget äger nu Svensk Racing.se, Timing System och Eventsupport Entré.